Wysłany: 2020-02-25, 15:00 Widok telefonu kontrahenta
Czy jest możliwe aby podczas wypisywania faktur na samej górze po napisie faktura krajowa...była reszta danych z faktury...oraz numer telefonu do klienta?
Po co to? otóz prowadzimy sprzedaż internetowa i czasami adres wysyłki jest inny niż na fakturze a nie raz odwrotnie, zmiana ułatwiała by unikniecie pomyłem w adresach faktur.
Telefon jest tez ważna informacja która jest ukryta nie wiem dlaczego..
Rysiek
Ostatnio zmieniony przez rysiekxx 2020-02-26, 15:19, w całości zmieniany 1 raz
Wzór wydruku możesz edytować dowolnie, musisz się z tym zapoznać i poznać funkcje.
Nie chodzi o wzór wydruku....
Chodzi o to aby podczas wypisywania faktury mieć możliwość zadzwonić do klienta bez wychodzenia z faktury.
Aby tel do klienta był widoczny w pasku na górze gdzie znajduje się numer faktury.
Zapoznałem się z tym...nigdzie nie znajdziesz numeru tel nie opuszczając dokumentu....
Tylko proszę Cie nie pisz ze zawsze mogę otworzyć drugie okno programu...
Sorry, nie zrozumiałem.
To co mi przychodzi do głowy to spisać nr tel. z pierwszego okna kontrahenta lub wyjść z już otwartej faktury i na liście faktur na danej fakturze Ctrl+F8.
Jeśli Cię to nie ratuje to podejrzewam, że jedynie płatna wtyczka od 500zł wzwyż :)
Jeśli bez wychodzenie z faktury, to wpisz w nazwie kontrahenta jego numer i będziesz miał go na tym pasku co numer.
Jedyne co będzie najszybciej, gorzej jak będzie długa nazwa...
Jeśli bez wychodzenie z faktury, to wpisz w nazwie kontrahenta jego numer i będziesz miał go na tym pasku co numer.
Jedyne co będzie najszybciej, gorzej jak będzie długa nazwa...
Tylko później numer będzie na fakturze, nie każdy może sobie tego życzyć, a kasowanie go przed wydrukiem mija się z celem
Pod F4 w danych kontrahenta podczas tworzenie faktury te dane by się przydały.
Drugie miejsce gdzie mi brakuje telefonu to okienko "dane o kontrahencie" w tabeli kontrahentów (F4 lub F9) i ogólnie w tabeli kontrahentów (email jest, nie ma telefonu).
i ogólnie w tabeli kontrahentów (email jest, nie ma telefonu).
Telefon możesz dodać, to jest pole ukryte.
W tabeli kontrahentów F10 i 'Zmień nazwy rubryk uniwersalnych' i w pierwszym polu wpisz ' Tel. ' powinna pojawić się kolumna z numerami telefonów
Wysłany: 2020-07-03, 13:28 Re: Widok telefonu kontrahenta
rysiekxx napisał/a:
Czy jest możliwe aby podczas wypisywania faktur na samej górze po napisie faktura krajowa...była reszta danych z faktury...oraz numer telefonu do klienta?
Czy chodzi o to aby numer telefonu był w nagłówku tabeli faktury na ekranie monitora a nie na wydruku?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum