Wysłany: 2020-06-19, 15:50 Definiowanie receptur na podstawie innych receptur
Proszę o pomoc w wyjaśnieniu sposobu sformułowania receptury w BISTRO.
Mianowicie- (gastronomia) tworzę recepturę dania (jednostki g) w której jest składnik także wynikający z innej receptury. Problem jest w tym, że w tej drugiej recepturze są składniki np. kawałek mięsa w szt (niemam wpływu jaki kawałek przyjedzie więc przyjąłem jednostkę szt i adekwatnie dam cenę za tą SZT mięsa), napój z magazynu (w szt) i inne składniki w jednostkach "g". Wynik tej receptury musi wyjść w jednostkach "g", aby można było użyć do dania w gramach.
Hymm - mam nadzieję że udało mi się wyjaśnić problem
Czekam na podpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum