Home ::  FAQ :: Szukaj :: Użytkownicy :: Grupy



Poprzedni temat «» Następny temat
Numeracja magazynów
Autor Wiadomość
dariusz_ 

Posty: 7
Wysłany: 2021-07-30, 14:11   Numeracja magazynów

Dzień dobry, czy w programie jest możliwość zmiany numeracji magazynów? Lub na przykład zmiana "domyślnego" magazynu. Mam kilka magazynów, a najczęściej korzystam z tego, który jest z ostatnią numeracją, a chciałbym to przyspieszyć.
 
 
grzesiek 


Pomógł: 21 razy
Posty: 395
Wysłany: 2021-08-02, 13:56   

Każda logująca się do programu osoba może mieć indywidualnie ustawiony magazyn.
Miesiące->Instalacja,konfiguracja->Hasła i konfiguracja->F4 Uprawnienia i zakazy->F7 Magazyn domyślny dla użytkownika...
 
 
dariusz_ 

Posty: 7
Wysłany: 2021-08-03, 13:55   

Mimo dobrego ustawienia domyślnego magazynu, dalej wybierany jest inny. Co robić? Zrobiłem tak jak mi Pan powiedział, ale było wszystko okej.
 
 
grzesiek 


Pomógł: 21 razy
Posty: 395
Wysłany: 2021-08-03, 15:03   

Domyślny ustawia się tylko po wejściu do programu, jeśli ktoś ręcznie przejdzie na inny magazyn i wejdzie ponownie do dokumentu to podpowie mu się już ostatnio przez niego wybrany (tak mi się wydaje, choć opcję robił pan Sławek)
 
 
dariusz_ 

Posty: 7
Wysłany: 2021-08-04, 06:12   

Mimo to, nie zmienia to faktu, że przy improcie faktury i dobieraniu towaru, muszę za każdym razem zmieniać magazyn, bo domyślnie sam ustawia się inny... Szkoda, że nie da się zmienić numeracji, bo to najprawdopodobniej tym idzie.
 
 
grzesiek 


Pomógł: 21 razy
Posty: 395
Wysłany: 2021-08-04, 08:21   

Import faktury nie korzysta z ustawień magazynów domyślnych dla danego użytkownika - byłoby to delikatnie mówiąc niebezpieczne. Przy założeniu, że osoby mają dostęp do różnych magazynów domyślnych jeśli dwie różne osoby wczytywałyby tą samą fakturę poszłaby ona na różne magazyny...
W każdym imporcie na F3 konfiguracja można ustawić, że import z takiego i takiego programu, od takiej firmy to np. chemia i ma iść na magazyn 6, a import z takiej firmy i takiego programu to części samochodowe i ma iść na magazyn 11...wszystko da się ustawić.

A tak nawiasem, jest opcja zmiany magazynu, ale działa ona w bardzo specyficzny sposób i jest to opcja serwisowa, którą musiałby wykonać diler. Po pierwsze i najważniejsze magazyn docelowy nie może być zajęty, ale jest wiele innych niuansów, więc dobrze by było, by robiła to osoba przeszkolona.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group