Home ::  FAQ :: Szukaj :: Użytkownicy :: Grupy



Poprzedni temat «» Następny temat
Drukowanie etykiet ze zmianą tylko jednego parametru
Autor Wiadomość
Grafit 
Grafit

Posty: 23
Wysłany: 2014-08-29, 10:26   Drukowanie etykiet ze zmianą tylko jednego parametru

Witam,

Jak skonfigurować wydruk etykiet, aby pobierane były tylko te, których zmieniła się cena sprzedaży. Standardowo program pobiera również towary , których zmieniła się nazwa, symbol.
 
 
 
piotrek 
Administrator
programista


Pomógł: 70 razy
Posty: 1745
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2014-08-29, 11:55   

Niestety nie da się. Program aż tak szczegółowo nie zapisuje sobie informacji o zmianach. Pamięta tylko datę ostatniej zmiany, bez rozróżnienia, jaki parametr został zmodyfikowany.
_________________
Szkolenia dla użytkowników Small Business i Bistro
 
 
 
dantex 

Pomógł: 3 razy
Posty: 66
Wysłany: 2019-09-12, 14:04   

A czy może pojawi się taka opcja, żeby program przy etykietach "wyciągał" zmiany tylko w cenie sprzedaży, może jakaś wtyczka ?

Mam klienta, który wprowadza setki produktów dziennie i drukuje się później sporo niepotrzebnych etykiet, bo zmieniła się cena zakupu, choćby o grosz. Program to oczywiście bierze za zmianę i drukuje.

Fajnie jakby zrobić w ustawieniach - "po zmianie ceny sprzedaży 1 "
 
 
piotrek 
Administrator
programista


Pomógł: 70 razy
Posty: 1745
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2019-10-24, 12:53   

dantex napisał/a:
A czy może pojawi się taka opcja, żeby program przy etykietach "wyciągał" zmiany tylko w cenie sprzedaży, może jakaś wtyczka ?

Mam klienta, który wprowadza setki produktów dziennie i drukuje się później sporo niepotrzebnych etykiet, bo zmieniła się cena zakupu, choćby o grosz. Program to oczywiście bierze za zmianę i drukuje.

Fajnie jakby zrobić w ustawieniach - "po zmianie ceny sprzedaży 1 "


Myślę, że można zrobić taką wtyczkę, że jeśli klient zmienia z ręki cenę sprzedaży 1, to program aktualizuje datę zmian (do opcji pobieraj towary zmienione po godzinie...). Z tym, że będzie to działało tylko w momencie zmian ceny w tabeli magazynu. Jak ktoś zmieni cenę sprzedaży np. przy zakupach, to już nie (choć tutaj też można dorobić taką obsługę).
_________________
Szkolenia dla użytkowników Small Business i Bistro
 
 
 
dantex 

Pomógł: 3 razy
Posty: 66
Wysłany: 2019-10-24, 13:16   

piotrek napisał/a:
dantex napisał/a:
A czy może pojawi się taka opcja, żeby program przy etykietach "wyciągał" zmiany tylko w cenie sprzedaży, może jakaś wtyczka ?

Mam klienta, który wprowadza setki produktów dziennie i drukuje się później sporo niepotrzebnych etykiet, bo zmieniła się cena zakupu, choćby o grosz. Program to oczywiście bierze za zmianę i drukuje.

Fajnie jakby zrobić w ustawieniach - "po zmianie ceny sprzedaży 1 "


Myślę, że można zrobić taką wtyczkę, że jeśli klient zmienia z ręki cenę sprzedaży 1, to program aktualizuje datę zmian (do opcji pobieraj towary zmienione po godzinie...). Z tym, że będzie to działało tylko w momencie zmian ceny w tabeli magazynu. Jak ktoś zmieni cenę sprzedaży np. przy zakupach, to już nie (choć tutaj też można dorobić taką obsługę).



Chodzi, żeby program "wyłapywał" tylko zmianę ceny sprzedaży 1, bez względu czy nastąpiło to poprzez magazyn czy dokument zakupu.
Teraz w zakupach, cena sprzedaży się nie zmienia, ale cena zakupu się zmieni, i już generuje to etykietę.
 
 
piotrek 
Administrator
programista


Pomógł: 70 razy
Posty: 1745
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2019-10-24, 14:50   

Można to załatwić wtyczką.
_________________
Szkolenia dla użytkowników Small Business i Bistro
 
 
 
dantex 

Pomógł: 3 razy
Posty: 66
Wysłany: 2019-10-25, 12:20   

piotrek napisał/a:
Można to załatwić wtyczką.


Myślę, że mój klient będzie tym zainteresowany, poproszę o szczegóły.
 
 
gibcio 

Posty: 25
Wysłany: 2021-07-14, 08:03   

piotrek napisał/a:
Można to załatwić wtyczką.


Witam
Czy też mogę prosić o namiary na wtyczkę?
 
 
piotrek 
Administrator
programista


Pomógł: 70 razy
Posty: 1745
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2021-08-04, 13:42   

Proszę wejść do menu:
Miesiące->Instalacja, konfiguracja->Opcje->Towary-.F7 drukuj etykiety na towary

Tam proszę wybrać ostatnią opcję: "Tylko przy zmianie ceny sprzedaży".
_________________
Szkolenia dla użytkowników Small Business i Bistro
 
 
 
gibcio 

Posty: 25
Wysłany: 2021-09-05, 08:54   

Witam
Wgrałem nową wersje, bo w starej nie było tej opcji, ustawiłem zgodnie z w/w instrukcją i dalej nic. System dalej pokazuje towary gdzie zmieniła się cena zakupu lub ktoś wszedł do artykułu przy wprowadzaniu dostawy.
Proszę o informacje gdzie popełniam błąd.
Miały być oszczędności w etykietach i czasie, a są koszty 11 aktualizacji :(.
 
 
dantex 

Pomógł: 3 razy
Posty: 66
Wysłany: 2021-09-14, 15:32   

piotrek napisał/a:
Proszę wejść do menu:
Miesiące->Instalacja, konfiguracja->Opcje->Towary-.F7 drukuj etykiety na towary

Tam proszę wybrać ostatnią opcję: "Tylko przy zmianie ceny sprzedaży".


Ostatni wers jest ważny po wybraniu F7, proszę w razie czego jeszcze zaktualizować program.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group