Home ::  FAQ :: Szukaj :: Użytkownicy :: Grupy



Poprzedni temat «» Następny temat
Definiowanie receptur na podstawie innych receptur
Autor Wiadomość
aass13 

Posty: 8
Wysłany: 2020-06-19, 15:50   Definiowanie receptur na podstawie innych receptur

Proszę o pomoc w wyjaśnieniu sposobu sformułowania receptury w BISTRO.
Mianowicie- (gastronomia) tworzę recepturę dania (jednostki g) w której jest składnik także wynikający z innej receptury. Problem jest w tym, że w tej drugiej recepturze są składniki np. kawałek mięsa w szt (niemam wpływu jaki kawałek przyjedzie więc przyjąłem jednostkę szt i adekwatnie dam cenę za tą SZT mięsa), napój z magazynu (w szt) i inne składniki w jednostkach "g". Wynik tej receptury musi wyjść w jednostkach "g", aby można było użyć do dania w gramach.
Hymm - mam nadzieję że udało mi się wyjaśnić problem
Czekam na podpowiedzi
 
 
piotrek 
Administrator
programista


Pomógł: 77 razy
Posty: 1893
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2020-06-23, 08:24   

Proszę zerknąć na to:
http://symplex.eu/?q=node/167
_________________
Szkolenia dla użytkowników Small Business i Bistro
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group